CUM SĂ AI GRIJĂ DE HOVERBOARD-UL TĂU ȘI SĂ ÎL PĂSTREZI ÎN STARE EXCELENTĂ PENTRU A-I PRELUNGI DURATA DE VIAȚĂ


1.    Păstrați-l curat

Curățarea corectă este crucială pentru menținerea aspectului și funcționalității hoverboard-ului. Murdăria, praful și resturile se pot acumula pe roțile și corpul hoverboard-ului tău, ceea ce poate cauza frecare și uzură. Pentru a vă curăța hoverboard-ul, pur și simplu ștergeți-l cu o cârpă umedă. Puteți folosi și o soluție slaba de apă și săpun, dar asigurați-vă că o clătiți bine cu apă curată. Evitați utilizarea agenților puternici de curățare sau a apei în exces, deoarece poate deteriora componentele electronice. Menținerea hoverboard-ului curat nu numai că asigură că arată bine, ci și ajută la prevenirea pătrunderii murdăriei în componentele sensibile.


2.    Depozitați hoverboard-ul în mod corespunzător

Păstrați hoverboard-ul într-un mediu uscat și răcoros ferit de lumina directă a soarelui atunci când nu îl utilizați. Cel mai bun loc pentru a face acest lucru este într-un loc răcoros și uscat. Temperaturile și umiditatea extreme pot deteriora componentele interne și bateria. În timpul iernii sau verilor fierbinți, vă recomandăm să vă depozitați hoverboard-ul în interior. Păstrați-l într-o poziție verticală pentru a preveni stresul inutil asupra anvelopelor sau motoarelor. Dacă este posibil, păstrați-l într-o cutie de transport sau într-o husă de protecție pentru a-l proteja de praf și murdărie.


3.    Evitați să vă plimbați cu hoverboard în condiții grele

Alegerea suprafeței potrivite pentru hoverboard poate avea un impact semnificativ asupra longevității dispozitivului dvs. Optați pentru terenuri netede și plane, cum ar fi trotuarele sau drumurile asfaltate, deoarece exercită mai puțină presiune asupra componentelor și roților hoverboard-ului. Hoverboard-urile nu sunt proiectate pentru a fi conduse în condiții dure, cum ar fi ploaie, zăpadă sau noroi. Ar putea deteriora componentele electronice și bateria. Dacă trebuie neapărat să vă plimbați cu hoverboard în condiții umede - ceea ce nu vă recomandăm deloc - asigurați-vă că îl ștergeți bine după aceea.


4.    Nu supraîncărcați hoverboard-ul

Hoverboard-urile au o limită de greutate. Acordați atenție capacității de greutate a hoverboard-ului și evitați să o depășiți. Dacă supraîncărcați hoverboard-ul, acesta poate deteriora motoarele, roțile și structura generală, ducând la uzură prematură și potențiale pericole de siguranță. Limita de greutate a hoverboard-ului dumneavoastra va fi mentionata în manualul de utilizare. Dacă mai multe persoane de greutăți diferite vor folosi hoverboard-ul, asigurați-vă că fiecare persoană rămâne în limita de greutate.


5.    Inspectați-l în mod regulat

Efectuați inspecții regulate pentru a identifica orice semne de uzură sau deteriorare. Începeți prin a verifica roțile pentru fisuri sau rupturi, caroseria pentru orice fisuri, zgârieturi sau piese slăbite și, dacă observați probleme, adresați-le unui tehnician calificat sau contactați-ne. Acest lucru poate preveni escaladarea problemelor minore în probleme mai semnificative.


6.    Folosiți încărcătorul potrivit

Înainte de a vă afunda în lumea hoverboarding-ului, citiți și înțelegeți manualul de utilizare furnizat de producător. Conține informații vitale despre specificațiile hoverboard-ului, utilizarea recomandată și regulile de siguranță. O regulă foarte importantă pe care o veți găsi acolo este să utilizați doar încărcătorul care a venit împreună cu hoverboard-ul. Utilizarea unui alt încărcător poate deteriora bateria. În plus, familiarizați-vă cu funcțiile, comenzile și instrucțiunile de încărcare pentru a profita la maximum de experiența dumneavoastra cu hoverboard-ul, asigurând în același timp siguranța.

De asemenea, nu lăsați hoverboardul conectat la priza pentru perioade lungi de timp, deoarece poate deteriora bateria. Dacă nu intenționați să utilizați hoverboard-ul, asigurați-vă că îl deconectați.


7. Verificați presiunea în anvelope

Hoverboard-urile vin de obicei cu anvelope din cauciuc umplute cu aer, iar asigurarea presiunii corecte în anvelope este esențială pentru performanțe optime și o călătorie lină. Utilizați un manometru pentru a verifica regulat presiunea în anvelope și reglați-o după cum este necesar. Anvelopele supraumflate sau subumflate pot afecta stabilitatea și manevrabilitatea hoverboard-ului, așa că menținerea lor umflată corespunzător este crucială.

Urmând aceste sfaturi, vă asigurati că vă mențineți în siguranță pe dumneavoastra și pe ceilalți în timp ce vă plimbați cu hoverboard-ul.


Sfaturi suplimentare

-    Dacă aveți de gând să vă plimbați cu hoverboard într-o zonă aglomerată (deși Smart Balance nu vă recomandă), asigurați-vă că sunteți conștient de împrejurimi si acordati prioritate pietonilor.

-    Purtați echipament de siguranță, cum ar fi o cască, apărătoare pentru încheietura mâinii și genunchiere, atunci când vă plimbați cu hoverboard-ul.

-    Nu va plimbati sub influenta alcoolului. Alcoolul vă afectează judecata și coordonarea, ceea ce poate face mai dificilă călătoria în siguranță.